Πώς να χρησιμοποιήσετε το DocStop

Εάν αρρωστήσετε στο δρόμο ή υποφέρετε από ξαφνικό πόνο, δεν πρέπει να συνεχίσετε να οδηγείτε. Θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Η λήψη παυσίπονων ή άλλων φαρμάκων χωρίς ιατρική συμβουλή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα οδήγησης.

Αν λοιπόν αρρωστήσετε στο δρόμο, καλέστε τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή DocStop στο 008000 DOCSTOP (008000 3627867) ή βρείτε ένα σημείο παράδοσης DocStop με γιατρό και χώρο στάθμευσης φορτηγών κοντά στην τοποθεσία σας στο χάρτη τοποθεσιών μας ή στην εφαρμογή οδηγού σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το DocStop δεν έχει γιατρούς που έρχονται στο χώρο στάθμευσης φορτηγών ή στην περιοχή εξυπηρέτησης.

Κατ' αρχάς, οδηγήστε σε ένα από τα 1200+ σημεία παράδοσης DocStop με χώρο στάθμευσης φορτηγών. Εκεί θα σας ενημερώσουν για τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε στον πλησιέστερο γιατρό.

Σε περίπτωση απειλητικής για τη ζωή ασθένειας ή τραυματισμού, καλέστε αμέσως τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο 112.

Οι γιατροί και οι κλινικές του δικτύου DocStop βοηθούν κυρίως σε "μικρές" ασθένειες για τις οποίες κανονικά θα πηγαίνατε στον οικογενειακό γιατρό, όπως σοβαρά κρυολογήματα, συνεχείς πονοκεφάλους, ξαφνικούς πόνους στην πλάτη ή πονόδοντο.

Για όλες τις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, την απώλεια των αισθήσεων, την αναπνευστική ανακοπή, τους σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κατάγματα ή τραύματα με μεγάλη απώλεια αίματος, καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο 112.

Ακόμα και μικρές ασθένειες, όπως πονόδοντος, οσφυαλγία, συνεχής πονοκέφαλος ή σοβαρή γρίπη, μπορούν να επηρεάσουν τη συγκέντρωση ενός οδηγού φορτηγού και συνεπώς την ικανότητά του να οδηγεί. Μια επίσκεψη σε εγγεγραμμένο γιατρό μπορεί να βοηθήσει εδώ.

Για όλες τις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, απώλεια αισθήσεων, αναπνευστική ανακοπή, σοβαρούς τραυματισμούς, όπως κατάγματα ή τραύματα με μεγάλη απώλεια αίματος, καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο 112.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε έναν χάρτη με όλα τα σημεία επαφής του DocStop με γιατρούς στην περιοχή. Τα σημεία αυτά αναφέρονται επίσης σε πολλές εφαρμογές για οδηγούς. Απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο DocStop κοντά στην τοποθεσία σας για να λάβετε στοιχεία επικοινωνίας και οδηγίες οδήγησης προς το σημείο επαφής και το πλησιέστερο ιατρείο. Όταν χρησιμοποιείται με smartphone, η διαδρομή προς τον πλησιέστερο γιατρό μπορεί να εμφανιστεί πολύ εύκολα με τους χάρτες Google Maps.

Μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή DocStop στον διεθνή τυποποιημένο αριθμό 008000 DOCSTOP (008000 3627867). Το προσωπικό της τηλεφωνικής γραμμής θα ρωτήσει για την τοποθεσία και θα σας δώσει το πλησιέστερο σημείο επαφής καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιατρείου ή της κλινικής του γιατρού.

Ναι, όλοι οι γιατροί του δικτύου DocStop βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών - κατά μέσο όρο όχι περισσότερο από 1,4 χιλιόμετρα. Τα σημεία επαφής που εμφανίζονται στο χάρτη είναι συνήθως σε στάσεις ανάπαυσης και χώρους στάθμευσης, σε εταιρείες μεταφορών ή εταιρείες παροχής υπηρεσιών επαγγελματικών οχημάτων, όπου οι οδηγοί που είναι άρρωστοι μπορούν συνήθως να σταθμεύουν δωρεάν για τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο γιατρό. Σε πολλά από τα σημεία επαφής υπάρχουν υπεύθυνοι επικοινωνίας που μπορούν να παρέχουν λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τον πλησιέστερο γιατρό και τον τρόπο μετάβασης.

 

Η ομάδα DocStop λειτουργεί αποκλειστικά σε εθελοντική βάση, η υπηρεσία παραπομπής είναι δωρεάν για τους οδηγούς, όπως και η χρήση της τηλεφωνικής γραμμής. Το κόστος της θεραπείας καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία, όπως ακριβώς συμβαίνει και με έναν γενικό ιατρό. Οι γιατροί εξοφλούν τους λογαριασμούς τους απευθείας με την ασφαλιστική εταιρεία, μέσω ενός κουπονιού ασφάλισης ασθενείας εξωτερικού ή με πληρωμή σε μετρητά.

 

Όχι, η υπηρεσία DocStop είναι δωρεάν για όλους τους οδηγούς φορτηγών. Δεν απαιτείται η ιδιότητα μέλους της ένωσης DocStop für Europäer e.V.

 

Τι είναι το DocStop;

Το DocStop für Europäer e.V. είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση που εργάζεται για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των οδηγών φορτηγών και λεωφορείων στο δρόμο. Σε αντίθεση με τους υπαλλήλους γραφείου, οι οδηγοί φορτηγών δεν μπορούν απλώς να επισκεφθούν τον οικογενειακό τους γιατρό εάν αρρωστήσουν στο δρόμο. Γι' αυτό τα μέλη του DocStop εργάστηκαν εθελοντικά για να δημιουργήσουν ένα δίκτυο γιατρών και σημείων επαφής όπου οι επαγγελματίες οδηγοί μπορούν να λάβουν ιατρική βοήθεια γρήγορα και εύκολα. Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει περισσότερα από 1200 σημεία επαφής και γιατρούς. Σημεία επαφής του DocStop με ιατρική περίθαλψη σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ήδη στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Δανία.

Η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή DocStop στον διεθνή τυποποιημένο αριθμό 008000 DOCSTOP (008000 3627867) παρέχει στους οδηγούς πληροφορίες σχετικά με έναν γιατρό κοντά στη θέση τους. Όλα τα σημεία επαφής DocStop και οι γιατροί βρίσκονται επίσης στον ιστότοπο της ένωσης και σε πολλές εφαρμογές για οδηγούς.

Εκτός από την παροχή ιατρικής περίθαλψης στο δρόμο, το DocStop εργάζεται επίσης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των οδηγών φορτηγών. Για το σκοπό αυτό, το DocStop έχει, για παράδειγμα, ξεκινήσει την πρωτοβουλία SaniStop για να παρέχει στους οδηγούς εύκολη πρόσβαση σε ντους, αποχωρητήρια και τουαλέτες στο δρόμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ένωση DocStop für Europäer e.V. μπορείτε να βρείτε εδώ (στα αγγλικά) >.