Hogyan kell használni a DocStopot

Ha útközben rosszul lesz, vagy hirtelen fájdalom jelentkezik, nem szabad tovább vezetnie. Veszélybe sodorhatja magát és a többi közlekedőt. A fájdalomcsillapítók vagy más gyógyszerek orvosi tanács nélküli szedése szintén vezetési képességcsökkenéshez vezethet.

Ha tehát rosszul leszel az úton, hívd az ingyenes DocStop forródrótot a 008000 DOCSTOP (008000 3627867) telefonszámon, vagy keress egy orvos és teherautó-parkolóval rendelkező DocStop átadási pontot a helyedhez közel a helyszíntérképünkön vagy a sofőralkalmazásodban.

FONTOS: A DocStopnál nem érkeznek orvosok a kamionparkolóba vagy a szervizterületre.

Először vezessen a több mint 1200 kamionparkolóval rendelkező DocStop kiszállási hely valamelyikére. Ők megmondják, hogy hogyan juthatsz el a legközelebbi orvoshoz a legkönnyebben.

Életveszélyes betegség vagy sérülés esetén azonnal hívja a segélyszolgálatot a 112-es segélyhívószámon.

A DocStop-hálózat orvosai és klinikái elsősorban olyan "kisebb" betegségekben segítenek, amelyekkel általában a háziorvoshoz fordulna, például súlyos megfázás, állandó fejfájás, hirtelen fellépő hátfájás vagy fogfájás esetén.

Minden életveszélyes betegség, eszméletvesztés, légzésleállás, súlyos sérülés, például törés vagy nagy vérveszteséggel járó sérülés esetén kérjük, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Még a kisebb betegségek, például a fogfájás, a hátfájás, az állandó fejfájás vagy egy súlyos influenza is ronthatja a tehergépkocsi-vezető koncentrációs képességét, és ezáltal a vezetési képességét. Ebben segíthet egy regisztrált orvos felkeresése.

Minden életveszélyes betegség, eszméletvesztés, légzésleállás, súlyos sérülés, például törés vagy nagy vérveszteséggel járó sérülés esetén hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az alábbiakban egy térképet talál a DocStop összes, a környéken található orvosokkal való kapcsolattartási pontjával. Ezek a helyek számos, az autósok számára készült alkalmazásban is szerepelnek. Egyszerűen kattintson a tartózkodási helye közelében lévő DocStop ikonra, és máris megkapja az elérhetőségi adatokat és a vezetési útvonalat a kapcsolattartási ponthoz és a legközelebbi orvosi rendelőhöz. Ha okostelefonnal használja, a legközelebbi orvoshoz vezető útvonal nagyon egyszerűen megjeleníthető a Google Maps segítségével.

Egy másik lehetőség az ingyenes DocStop forródrót hívása a 008000 DOCSTOP (008000 3627867) nemzetközi szabványszámon. A forródrót munkatársai megkérdezik a helyszínt, és megadják a legközelebbi elérhetőséget, valamint az orvosi rendelő vagy klinika elérhetőségét.

Igen, a DocStop-hálózat minden orvosa nem messze található a teherautók parkolójától - átlagosan nem messzebb, mint 1,4 km-re. A térképen feltüntetett elérhetőségek általában pihenőhelyeken és parkolókban, fuvarozó cégeknél vagy haszongépjármű-szolgáltató cégeknél találhatók, ahol a beteg járművezetők általában ingyenesen parkolhatnak az orvoslátogatás idejére. Sok kapcsolattartási ponton találhatók kapcsolattartók, akik részletesebb tájékoztatást tudnak adni a legközelebbi orvosról és az odajutás módjáról.

 

A DocStop csapat teljes mértékben önkéntes alapon működik, a sofőrök számára a beutalási szolgáltatás, valamint a forródrót használata ingyenes. A kezelés költségeit az egészségbiztosító fedezi, akárcsak a háziorvosoknál. Az orvosok közvetlenül az egészségbiztosítóval számolnak el, külföldi egészségbiztosítási utalvánnyal vagy készpénzfizetéssel.

 

Nem, a DocStop szolgáltatás minden tehergépkocsi-vezető számára ingyenes. A DocStop für Europäer e.V. egyesületben való tagság nem szükséges.

 

Mi az a DocStop?

A DocStop für Europäer e.V. egy nonprofit egyesület, amely a teherautó- és buszvezetők egészségügyi ellátásának javításán dolgozik. Az irodai dolgozókkal ellentétben a tehergépkocsi-vezetők nem kereshetik fel egyszerűen a háziorvosukat, ha megbetegszenek az úton. Ezért a DocStop tagjai önkéntes alapon dolgoztak azon, hogy kiépítsenek egy olyan orvoshálózatot és kapcsolattartási pontokat, ahol a hivatásos járművezetők gyorsan és egyszerűen orvosi segítséget kaphatnak. A hálózat ma már több mint 1200 kapcsolattartó pontot és orvost foglal magában. Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Dániában már léteznek DocStop kapcsolattartó pontok a közelben lévő orvosi ellátással.

Az ingyenes DocStop forródrót a 008000 DOCSTOP (008000 3627867) nemzetközi szabványos számon a járművezetők tájékoztatást kapnak a tartózkodási helyükhöz közeli orvosról. Az összes DocStop kapcsolattartó pont és orvos megtalálható az egyesület weboldalán és számos járművezetői alkalmazásban is.

Az útközbeni orvosi ellátás biztosítása mellett a DocStop a tehergépkocsi-vezetők munka- és életkörülményeinek javításán is dolgozik. Ennek érdekében a DocStop például elindította a SaniStop kezdeményezést, hogy a sofőröknek könnyű hozzáférést biztosítson zuhanyzókhoz, mosdókhoz és WC-khez az úton.

A DocStop für Europäer e.V. egyesületről további információkat itt talál (angol nyelven) >.