Как да използвате DocStop

Ако ви стане лошо по време на път или изпитате внезапна болка, не трябва да продължавате да шофирате. Може да застрашите себе си и другите участници в движението. Приемането на болкоуспокояващи или други лекарства без лекарска препоръка също може да доведе до намаляване на способността за шофиране.

Затова, ако се разболеете на пътя, обадете се на безплатната гореща линия на DocStop на 008000 DOCSTOP (008000 3627867) или намерете пункт за предаване на лекарства DocStop с лекар и паркинг за камиони близо до вашето местоположение на нашата карта на местоположението или в приложението за шофьори.

ВАЖНО: DocStop не разполага с лекари, които да идват на паркинга за камиони или в зоната за обслужване.

Първо отидете с автомобил до едно от над 1200-те места за предаване на DocStop с паркинг за камиони. Те ще ви посочат най-добрия начин да стигнете до най-близкия лекар.

В случай на животозастрашаващо заболяване или нараняване незабавно се обадете на службите за спешна помощ на телефон 112.

Лекарите и клиниките в мрежата на DocStop помагат предимно при "леки" заболявания, за които обикновено се обръщате към семейния лекар, като например силна настинка, постоянно главоболие, внезапна болка в гърба или зъбобол.

За всички животозастрашаващи заболявания, безсъзнание, спиране на дишането, сериозни наранявания като фрактури или рани с голяма загуба на кръв, моля, обадете се на спешния телефон 112.

Дори леки заболявания, като зъбобол, болки в гърба, постоянно главоболие или тежък грип, могат да влошат концентрацията на водача на камион и по този начин да влошат способността му да шофира. Тук може да помогне посещението при регистриран лекар.

При всички животозастрашаващи заболявания, загуба на съзнание, спиране на дишането, тежки наранявания, като фрактури или рани с голяма загуба на кръв, моля, обадете се на службите за спешна помощ на телефон 112.

По-долу можете да намерите карта с всички точки за контакт на DocStop с лекари в околността. Тези места са посочени и в много приложения за шофьори. Просто щракнете върху иконата DocStop в близост до вашето местоположение, за да получите данни за контакт и указания за движение до точката за контакт и най-близкия лекарски кабинет. Когато се използва със смартфон, маршрутът до най-близкия лекар може да бъде показан много лесно с помощта на Google Maps.

Друга възможност е да се обадите на безплатната гореща линия на DocStop на международния стандартен номер 008000 DOCSTOP (008000 3627867). Служителите на горещата линия ще попитат за местоположението и ще предоставят най-близката точка за контакт, както и данните за контакт с лекарската практика или клиника.

Да, всички лекари в мрежата на DocStop се намират недалеч от паркинг за камиони - средно на не повече от 1,4 км. Показаните на картата точки за контакт обикновено са на почивни станции и паркинги, в транспортни фирми или фирми за обслужване на търговски превозни средства, където болните шофьори обикновено могат да паркират безплатно за времето на посещението си при лекаря. В много от точките за контакт има лица за контакт, които могат да предоставят по-подробна информация за най-близкия лекар и как да стигнете до него.

 

Екипът на DocStop работи изцяло на доброволни начала, като услугата за насочване е безплатна за водачите, както и използването на горещата линия. Разходите за лечение се покриват от здравноосигурителната компания, както при общопрактикуващия лекар. Лекарите се разплащат директно със здравноосигурителното дружество, чрез ваучер за чуждестранна здравна застраховка или чрез плащане в брой.

 

Не, услугата DocStop е безплатна за всички шофьори на камиони. Не се изисква членство в асоциацията DocStop für Europäer e.V.

 

Какво е DocStop?

DocStop für Europäer e.V. е сдружение с нестопанска цел, което работи за подобряване на медицинското обслужване на шофьорите на камиони и автобуси по време на път. За разлика от работещите в офиси, шофьорите на камиони не могат просто да посетят семейния си лекар, ако се разболеят по време на път. Ето защо членовете на DocStop работят доброволно за изграждане на мрежа от лекари и точки за контакт, където професионалните шофьори могат да получат медицинска помощ бързо и лесно. Днес мрежата включва повече от 1200 точки за контакт и лекари. В Германия, Австрия, Франция и Дания вече съществуват контактни точки на DocStop с медицинска помощ в близост.

Безплатната гореща линия на DocStop на международния стандартен номер 008000 DOCSTOP (008000 3627867) предоставя на шофьорите информация за лекар в близост до тяхното местоположение. Всички точки за контакт и лекари на DocStop могат да бъдат намерени и на уебсайта на асоциацията и в много приложения за шофьори.

В допълнение към осигуряването на медицинска помощ на пътя, DocStop работи и за подобряване на условията на труд и живот на шофьорите на камиони. За тази цел DocStop например стартира инициативата SaniStop, за да осигури на шофьорите лесен достъп до душове, умивални и тоалетни по време на път.

Допълнителна информация за сдружението DocStop für Europäer e.V. можете да намерите тук (на английски език) >.