Cum se utilizează DocStop

Dacă vă îmbolnăviți pe drum sau suferiți de dureri bruște, nu trebuie să continuați să conduceți. V-ați putea pune în pericol pe dumneavoastră și pe ceilalți participanți la trafic. Administrarea de analgezice sau de alte medicamente fără avizul medicului poate duce, de asemenea, la reducerea capacității de conducere.

Așadar, dacă vă îmbolnăviți pe drum, apelați linia telefonică gratuită DocStop la 008000 DOCSTOP (008000 3627867) sau găsiți un punct de livrare DocStop cu medic și parcare pentru camioane în apropierea locației dvs. pe harta noastră de localizare sau în aplicația dvs. pentru șoferi.

IMPORTANT: DocStop nu are medici care să vină în parcarea pentru camioane sau în zona de service.

În primul rând, conduceți la unul dintre cele peste 1200 de puncte de livrare DocStop cu parcare pentru camioane. Aceștia vă vor spune care este cea mai bună cale de a ajunge la cel mai apropiat medic.

În caz de boală sau rănire care pune în pericol viața, apelați imediat serviciile de urgență la 112.

Medicii și clinicile din rețeaua DocStop vă ajută în principal în cazul unor boli "minore" pentru care, în mod normal, ați merge la medicul de familie, cum ar fi răcelile severe, durerile de cap constante, durerile bruște de spate sau durerile de dinți.

Pentru toate bolile care pun în pericol viața, pierderea cunoștinței, stop respirator, răni grave, cum ar fi fracturi sau răni cu pierderi mari de sânge, vă rugăm să apelați serviciile de urgență la 112.

Chiar și bolile minore, cum ar fi durerile de dinți, durerile de spate, durerile de cap constante sau o gripă severă, pot afecta concentrarea unui șofer de camion și, prin urmare, capacitatea sa de a conduce. O vizită la un medic înregistrat poate fi de ajutor în acest caz.

Pentru toate bolile care pun în pericol viața, pierderea cunoștinței, stop respirator, leziuni grave, cum ar fi fracturi sau răni cu pierderi mari de sânge, vă rugăm să apelați serviciile de urgență la 112.

Mai jos puteți găsi o hartă cu toate punctele de contact DocStop cu medicii din apropiere. Aceste locații sunt, de asemenea, listate în multe aplicații pentru șoferi. Este suficient să faceți clic pe pictograma DocStop din apropierea locației dvs. pentru a obține detalii de contact și indicații de deplasare către punctul de contact și cel mai apropiat cabinet medical. Atunci când este utilizat cu un smartphone, traseul către cel mai apropiat medic poate fi afișat foarte ușor cu Google Maps.

O altă opțiune este apelarea gratuită a liniei de asistență DocStop la numărul standard internațional 008000 DOCSTOP (008000 3627867). Personalul de la linia fierbinte va cere locația și va furniza cel mai apropiat punct de contact, precum și datele de contact ale cabinetului sau clinicii medicului.

Da, toți medicii din rețeaua DocStop sunt localizați nu departe de o zonă de parcare pentru camioane - în medie, nu mai mult de 1,4 km. Punctele de contact indicate pe hartă sunt, de obicei, la popasuri și parcări, la companiile de transport sau la societățile de servicii pentru vehicule comerciale, unde șoferii care sunt bolnavi pot, de obicei, să parcheze gratuit pe durata vizitei la medic. La multe dintre punctele de contact există persoane de contact care pot oferi informații mai detaliate despre cel mai apropiat medic și despre modul de a ajunge la acesta.

 

Echipa DocStop funcționează în întregime pe bază de voluntariat, serviciul de trimitere este gratuit pentru șoferi, la fel ca și utilizarea liniei telefonice de urgență. Costurile tratamentului sunt acoperite de compania de asigurări de sănătate, la fel ca în cazul unui medic de familie. Medicii își decontează conturile direct cu casa de asigurări de sănătate, prin intermediul unui cupon de asigurare de sănătate străin sau prin plata în numerar.

 

Nu, serviciul DocStop este gratuit pentru toți șoferii de camion. Nu este necesară apartenența la asociația DocStop für Europäer e.V.

 

What is DocStop?

DocStop für Europäer e.V. is a non-profit association that works to improve medical care for truck and bus drivers on the road. Unlike office workers, truck drivers cannot simply visit their family doctor if they fall ill on the road. That is why DocStop members have worked voluntarily to build up a network of doctors and contact points where professional drivers can get medical help quickly and easily. Today, the network includes more than 1200 contact points and doctors. DocStop contact points with medical care in the vicinity already exist in Germany, Austria, France and Denmark.

The free DocStop hotline on the international standard number 008000 DOCSTOP (008000 3627867) provides drivers with information about a doctor near their location. All DocStop contact points and doctors can also be found on the association's website and in many driver apps.

In addition to providing medical care on the road, DocStop also works to improve the working and living conditions of truck drivers. To this end, DocStop has, for example, launched the SaniStop initiative to provide drivers with easy access to showers, washrooms and toilets on the road.

Further information on the DocStop für Europäer e.V. association can be found here (in English) >.